Постинг
01.10.2013 13:12 -
Ризото с гъби печени на скара
ориз арборио - по една шепа на човек /може и оикновен ориз/
1 главалук
2 стръка магданоз
шепа сушени манатарки
бульон, пилешки или зеленчуков - 3:1 с ориза
бяло вино - 1 к.ч. на порция
зехтин
бучка масло
пресни билки - естрагон, мащерка и др.
диви гъби - пачи крак, кладница и др.
шепа настърган пармезан
сол и черен пипер
Накиснете сухите манатарки в малко бульон за 10-15 минути. Нарежете на ситно лука и селърито и ги запържете в зехтин. Добавете ориза и го запържете при непрекъснато бъркане. Добавете виното. Изцедете накиснатите гъби и ги нарежете на ситно. Добавете ги към ориза. Започнете да добавяте бульон малко по малко с черпак и бъркайте докато той се поеме напълно от ориза. Щом оризът се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пуснете бучка масло. Разбъркайте и захлупете поне за 3 минути. Изпечете различни видове диви гъби, без печурки, на грил-тиган от двете страни. Прехвърлете ги в купичка. Нарежете на ситно пресните подправки и ги добавете. Подправете със сол и пипер, сока на половин лимон и зехтин. Разбъркайте. Сервирайте топлото ризото, а върху него сложете от печените гъби. Завършете ястието с бучица масло и настърган пармезан.
Стани приятел на Поглед.инфо във faceboo...
Сметанов кекс с орехи
ЕВРОСТАТ ИЗНЕСЕ СТРЯСКАЩА СТАТИСТИКА ЗА ...
Сметанов кекс с орехи
ЕВРОСТАТ ИЗНЕСЕ СТРЯСКАЩА СТАТИСТИКА ЗА ...
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 0
Архив